خیابان فرخی یزدی، ابتدای چھارم شرقی، پلاک ،٢٦ واحد ٣

امروزه تقریبا هر کاری که انجام می‌دهیم در فضای ابر رخ می‌دهد. ابر همه چیز را در خود ذخیره می‌کند، داده‌های روی کامپیوتر، گوشی‌های هوشمند، تبلت‌ها، ساعت‌های هوشمند و بقیه دستگاه‌هایی که استفاده روزانه دارند. بنابراین اگر به فضای ابر متصل باشیم دستگاه‌های ما نیازی ندارند چیزی را در خود ذخیره کنند. نرم افزار CRM یا مدیریت ارتباط با مشتری یکی از عوامل اصلی در استراتژی فروش و بازاریابی شماست. شما به تکنولوژی CRM تکیه دارید چون ویژگی‌های فوق العاده‌ای برای مدیریت تماس‌ها دارد و به راحتی می‌توانید به صورت روزانه برای مدیریت فروش و تعامل با مشتری، ارائه خدمات عالی و پشتیبانی، افزایش رضایت مشتری و افزایش درآمد از آن بهره مند شوید.
تاکنون به این فکر کرده‌اید که فضای ابر و نرم افزار CRM می‌توانند به شکل موثری با یکدیگر تلاقی کرده و تعامل داشته باشند؟ واضح است که پاسخ مثبت است و حوزه‌ای به نام نرم افزار مدیریت ارتباط با مشتری مبتنی بر ابر یا CRM ابری وجود دارد. در این مقاله در حوزه‌ی نرم افزار CRM ابری کاوش عمیق‌تری خواهیم کرد. ابتدا تعریفی از CRM ارائه می‌شود و تفاوت‌های CRM ابری و CRM درون سازمانی مورد بررسی قرار می‌گیرند. در ادامه مزایای CRM ابری و پیشنهاداتی برای انتخاب بهترین CRM مورد بحث قرار خواهد گرفت.

CRM ابزاری است که نحوه‌ی تعامل شما را مشتریان را به نحو شگفت آوری بهبود می‌دهد.

نرم افزار CRM ابری چیست؟

نرم افزار CRM ابری، CRM ی است که توسط ارائه دهنده اش در فضای ابر میزبانی می‌شود و از طریق اینترنت قابل دستیابی است. این راه حل نرم افزاری به عنوان SaaS یا نرم افزار به عنوان یک سرویس هم شناخته می‌شود.

SaaS و CRM ابری چه چیزی را ارائه می‌دهند؟

CRM فقط یکی از انواع SaaS است. طیف گسترده‌ای از نرم افزارها و سیستم‌های تجاری وجود دارند که توسط یک ارائه دهنده خارجی سرویس دهی می‌شوند و این ارائه دهنده خارجی مسئول آماده سازی و مدیریت برنامه‌های مبتنی بر وب می‌باشد. از طریق دستگاه‌هایی که به اینترنت متصل هستند می‌توان به پلتفرم‌های CRM ابری دسترسی پیدا کرد. این پلتفرم‌ها ابزارهای قدرتمندی را برای مدیریت تعاملات مشتریان کنونی و بالقوه سازمان فراهم می‌کنند.
وقتی CRM می‌خواهد با سیستم‌های دیگر یکپارچه شود باید به تمام اپلیکیشن‌ها وصل شود تا اطمینان حاصل کند که بین تمام مراکز داده‌ای جریان آزاد اطلاعات وجود دارد و تصویر کاملی از سازمان و مشتریان آن به دست آمده است. با استفاده از CRM SaaS ، ارائه دهنده CRM به نوعی شریک سازمان است که نیاز سازمان به تعامل با مشتریان را برآورده می‌کند و به عنوان بخشی از خدمات مربوط به پلتفرمی که ارائه داده است نگهداری و ارتقاء آن را هم انجام می‌دهد.
سازمان‌ها با هر اندازه‌ای که باشند به زودی در می‌یابند که یک CRM ابری مزیتی برای کسب و کار آن‌ها محسوب می‌شود. امروزه تمام سازمان‌ها از کسب و کارهای کوچک گرفته تا سازمان‌های بزرگ و همچنین سازمان‌های دولتی نیاز دارند با مشتری روابط عالی ایجاد کنند و پلتفرم CRM در قلب این روابط نشسته است.
مدیریت ارتباط با مشتری فرآیندی است که در طی آن داده‌های مربوط به مشتری را جمع آوری و تحلیل می‌کنند تا تعاملات مشتری و سازمان را ساماندهی کرده و از آن‌ها مفاهیم و الگوهایی استخراج کنند. این اطلاعات در یک پایگاه داده‌ی اختصاصی با عنوان پلتفرم مدیریت ارتباط با مشتری(CRM) قرار می‌گیرند. این کار توسط فضای ابری میزبانی می‌شود. محیط ابری دسترسی راحت، سرعت پردازش و مقیاس پذیری مورد نیاز را فراهم می‌کند تا نیازهای در حال تغییر سازمان را پوشش دهد.

 

crm

CRM ابری و CRM درون سازمانی چه تفاوت‌هایی دارند؟

وقتی می‌خواهید برای سازمانتان بین ابزارهای CRM مختلف یکی را انتخاب کنید، در ابتدا دو گزینه دارید: CRM داخل سازمانی و CRM ابری. بیایید قبل از انتخاب نوع CRM، مزایا و معایب هر دو حالت را بررسی کنیم.

CRM ابری

نرم افزار CRM ابری بر روی سرورهای شرکت‌های ارائه دهنده ساخته می‌شود و پشتیبانی از آن‌ها هم توسط همین شرکت‌ها انجام می‌شود. این نرم افزار به کمک یک مرورگر از طریق اینترنت قابل دستیابی است. مزیت آن این است که بدون اینکه نیاز باشد نرم افزار خاصی را بر روی کامپیوترهای سازمانی خودتان نصب کنید می‌توانید به CRM دسترسی داشته باشید.

CRM داخل سازمانی

راه اندازی CRM داخل سازمانی مستلزم این است که سرورهای آن را درون سازمان راه اندازی کرده و نرم افزار را بر روی تمام سیستم‌های مدنظر در شبکه داخلی نصب کنید. در این حالت مسئولیت به روزرسانی، سفارشی سازی و نگهداری سرورها و نرم افزار فقط به عهده واحد IT سازمان است.
در جدول زیر مقایسه‌ای بین CRM ابری و CRM درون سازمانی انجام شده است.

ویژگی

 CRMداخل سازمانی

CRM ابری

زیرساخت

باید سرورها بر روی زیرساخت‌های داخلی سازمان راه اندازی شود.

 

به زیرساخت خاصی نیاز ندارد. فقط به یک مرورگر و اتصال اینترنت نیاز است.

دسترس پذیری

داده‌ها روی سرورهای محلی قرار دارند و فقط روی سیستم‌هایی که روی شبکه محلی قرار دارند به آن‌ها دسترسی دارید. برای تولید یک اپلیکیشن موبایلی باید زمان و هزینه‌ی بیشتری صرف کنید.

 

شما از هر جا و روی هر دستگاهی به داده CRM خودتان دسترسی دارید. حتی فروشندگان CRM یک اپلیکیشن موبایلی برای شما طراحی می‌کنند تا بیرون از سازمان و زمانی که در رفت و آمد هستید هم به CRM دسترسی داشته باشید.

 

نسخه آزمایشی

نسخه آزمایشی ندارد. نرم افزار باید بر روی زیرساخت‌های داخلی سازمان نصب شود تا برنامه برای اولین بار اجرا شود.

CRM ابری نسخه آزمایشی دارد. بنابراین می‌توانید آن را تست کنید و ببینید با نیازهای شما همخوانی دارد یا خیر.

هزینه

یک هزینه اولیه برای راه اندازی سرورها و نرم افزار و هزینه‌ای هم بابت صدور مجوز (license) به صورت ماهیانه پرداخت می‌شود.

در این حالت یک هزینه اشتراک اولیه به ازای تعداد کل کاربرانی که با این نرم افزار کار می‌کنند به صورت ماهیانه یا سالانه پرداخت می‌شود.

سفارشی سازی بر اساس نیاز مشتری

 

زمان نصب و استقرار طولانی‌تر است و نیروی کار بیشتری می‌طلبد.

گزینه‌های سفارشی سازی بین فروشندگان مختلف متفاوت است اما معمولا به سادگی در دسترس است و به سرعت قابل نصب و راه اندازی می‌باشد.

یکپارچه سازی

به فروشنده نرم افزار بستگی دارد اما معمولا یکپارچه سازی را باید یک فرد متخصص انجام دهد و مستلزم صرف هزینه‌های زیادی است.

 

به سادگی به کمک API ها با برنامه‌های تجاری دیگر یکپارچه می‌شود.

امنیت

سازمان مسئول نظارت بر فعالیت‌ها و حفظ داده‌های کاربران است. باید گروهی را مشخص کنید و هزینه‌های زیادی صرف کنید تا امنیت و حریم شخصی مشتریان حفظ شود.

فروشندگان موظفند معیارهای امنیتی و کنترل دسترسی محکمی را به شما ارائه دهند تا درستی و تمامیت داده‌های شما حفظ شود.

در دهه‌ی گذشته CRM درون سازمانی اولین انتخاب سازمان‌ها بوده است. 88% درصد از سازمان‌ها CRM درون سازمانی را به CRM ابری ترجیح می‌دادند. اما اکنون جداول تغییر کرده‌اند و 87% از سازمان‌ها ابزار CRM ابری را به CRM درون سازمانی ترجیح می‌دهند. اگر می‌خواهید داده‌های شما همیشه در دسترس باشند و به راحتی بتوانید سیستم را بزرگ‌تر کرده یا حتی کوچک کنید CRM ابری گزینه بسیار مناسبی برای شماست. برای کسب و کارهای کوچک انطباق با یک CRM ابری بسیار ساده‌تر است و بدون صرف هزینه‌ی زیاد می‌توان به بهره‌وری بالایی دست یافت. 

در ادامه با مزیت‌ها و ویژگی‌های CRM ابری بیشتر آشنا خواهیم شد.

مزیت‌های CRM ابری

نرم افزار CRM ابری مزیت‌های فراوانی دارد. بهره‌وری تعامل با مشتریان را بالا می‌برد و ارتقاء و تغییر مقیاس آن بسیار ساده است. مهم‌تر از همه به سازمان این امکان را می‌دهد که علاوه بر اینکه سرویس دهی به مشتریان را تقویت می‌کند کارایی فرآیندهای داخلی را هم بهبود دهد. از دیگر مزیت‌های CRM ابری می‌توان موارد زیر را برشمرد:
سادگی نصب : برای راه اندازی CRM ابری نیازی نیست سخت افزار، سرور یا ویژگی‌های امنیتی خاصی لحاظ شود به همین دلیل سازمان‌ها می‌توانند به سرعت استراتژی‌های مشتری را با نرم افزار انطباق دهند بدون اینکه نیاز به صرف هزینه‌ی اضافه‌ی خاصی باشد و بخواهید زحمت راه اندازی آن را در سازمان به خود بدهید.
سادگی عملیات : نیازی نیست سازمان‌ها هزینه‌ی خرید سخت افزار و هزینه‌های نگهداری سیستم را پرداخت کنند چون این کار را شرکت ارائه دهنده انجام می‌دهد. در عوض زیرساخت‌های مورد نیاز در سازمان کمتر می‌شود و علاوه بر آن وقتی نیازها در طول زمان تغییر می‌کنند انطباق با آن‌ها‌‌ ساده‌تر است.

  • سادگی همکاری : هر یک از اعضاء سازمان چه در سازمان حضور داشته باشد و چه از راه دور کارها را انجام دهد، در صورت نیاز می‌تواند به اطلاعات مشتری دسترسی داشته باشد. می‌شود مطمئن بود که همه چیز تحت کنترل است. وقتی کارها به صورت آنلاین انجام می‌شود مرتبط ماندن و به روز نگهداشتن نیروی کار ساده‌تر است و این امر کمک می‌کند که سازمان در مقابل تغییر نیازهای مشتریان پاسخگوتر باشد.
  • انعطاف پذیری : نرم افزار CRM ابری یک گزینه‌ی قابل انعطاف است که به شما اطمینان می‌دهد اگر بخواهید رشد و توسعه پیدا کنید همیشه فضای کافی وجود دارد که این تغییرات را پوشش دهد. این CRM ابزارها و ویژگی‌هایی دارد که برای مدیریت تغییرات مشتریان در دسترس شما قرار دارند. ‌
  • بهبود امنیت: امنیت در هیچ جای سازمان نمی‌تواند نادیده انگاشته شود و CRM هم بخشی از سازمان است. وقتی پلتفرمی روی فضای ابر اجرا می‌شود کار کردن با نسخه‌های پشتیبان، اصلاح خطاها و مدیریت رویدادهای مختلف سریع و بدون دردسر انجام می‌شود.
یک مزیت‌ CRM ابری این است که به سادگی می‌توانید بر روی گوشی هوشمند خود به داده‌های مشتریان دسترسی داشته باشید.

CRM ابری به چه کار می‌آید؟

اثربخشی یک CRM به ویژگی‌های آن بستگی دارد. وقتی می‌خواهید اثربخشی سیستمی که با مشتریان سر و کار دارد را ارزیابی کنید باید برخی ویژگی‌های مهم را مدنظر قرار دهید که این ویژگی‌ها نتایج بهتری برای کسب و کار شما به ارمغان می‌آورند.
اطلاعات مشتری : اولین و مهم‌ترین این ویژگی‌ها این است که CRM باید با اطلاعاتی پر شود که برای درک مشتری و ارتباط با او مورد نیاز است. به علاوه، ثبت تماس‌ها، قرار ملاقات‌ها و حتی اسناد مربوطه در CRM باعث می‌شود بین تیم‌های مختلف در سازمان ارتباط هوشمندانه و سازگاری شکل گیرد.

  • یکپارچگی پلتفرم‌ها : اگر CRM توانایی این را داشته باشد که با منابع داده خارجی یکپارچه شود و با ابزارهایی مانند سیستم‌‌های میزبانی وب و ایمیل ارتباط برقرار کند، نشانه قدرتمند بودن آن است. قابلیت انعطاف و سفارشی سازی نقش مهمی در استفاده بهینه شما از ابزارهای CRM دارد.
  • داشبورد : داشبورد مثل صندلی راننده است که تمام کارمندان می‌توانند به راحتی بر روی آن بنشینند و دیدگاه‌های مشتریان را از جنبه‌های گوناگون بررسی کنند. هر چه استفاده از داشبورد ساده‌تر باشد اثربخشی سیستم بالاتر است چون هر کس که داده‌ها را می‌بیند می‌تواند دیدگاه‌های مربوطه را پیدا کرده و بر اساس آن عمل کند.
  • خودکار سازی: یک CRM هوشمند با خودکارسازی بسیاری از کارها زحمت انجام دادن کارهای تکراری را از دوش سازمان بر می‌دارد و از این طریق بهره وری را بهتر کرده و تعامل با مشتری را بهبود می‌بخشد. توانایی ساده کردن جریان کار یکی از ویژگی‌های قدرتمند CRM می‌باشد.
    مدیریت قیف فروش: یک CRM مناسب دنبال کردن و ارزیابی کمپین‌های بازاریابی، ثبت، امتیازدهی و دنبال کردن سرنخ‌ها از طریق پایپ لاین، مدیریت تغییرات و تحلیل پیش بینی‌های آینده را به سادگی امکان پذیر می‌سازد.
    مدیریت داده: یک CRM انبار داده‌ای است که داده‌های ارزشمند مشتریان را در خود ذخیره می‌کند و به همین دلیل باید از داده‌ها به درستی محافظت کند. این کار تهیه نسخه پشتیبان از داده‌ها و پروتکل‌های امنیتی را در بر می‌گیرد تا داده‌های حساس مشتری و سازمان حفظ شوند.
crm-2
پلتفرم‌های CRM ابری دسترسی به داده را در تمام زمان‌ها و روی تمام دستگاه‌ها(تبلت، کامپیوتر، گوشی هوشمند) همگام سازی می‌کنند.

CRM ابری چگونه کار می‌کند؟

نحوه کار سیستم CRM ابری به گونه‌ای است که تمام زیرساخت‌های نرم افزاری به شرکت ارائه دهنده تعلق دارد و پشتیبانی و نگهداری سیستم را هم همان شرکت انجام می‌دهد. شرکت‌هایی که از CRM استفاده می‌کنند نرم افزار را از طریق اینترنت روی کامپیوترهای خود اجرا می‌کنند. این شرکت ارائه دهنده است که داده‌ها‌ی شرکت را نگهداری کرده و امنیت آن را در محل خود حفظ می‌کند. به همین دلیل نیازی نیست که شرکت‌ها هزینه‌ای را صرف تامین زیرساخت‌هایی کنند که داده‌ها را ذخیره کرده و امنیت آن‌ها را فراهم می‌کند.
از سوی دیگر، برای نرم افزارهایی که داخل سازمان نصب شده‌اند مسئولیت خرید و نگهداری سرورها، شبکه‌ها، امنیت و سخت افزارهای مورد نیاز و اجرای آن‌ها به عهده خود شرکت است. داشتن منابعی که بتواند این حجم عظیم داده را مدیریت کند نیازمند صرف هزینه‌های فراوانی است. اغلب اوقات یک مسئول IT در سازمان تعیین می‌شود تا نرم افزار را در مرکز داده محافظت و نگهداری کند.

چرا CRM ابری ؟

CRM یک ابزار جذاب برای مدیریت تماس‌ها، بهبود دیدگاه مشتری و خودکارسازی کارهای زمانبر می‌باشد اما همه‌ی شرکت‌ها منابع لازم برای راه اندازی زیرساخت‌های مورد نیاز CRM ابری در سازمان خود را ندارند. به همین دلیل است که کسب و کارهای زیادی تصمیم می‌گیرند یک اپلیکیشن CRM ابری را خریداری کنند.  پلتفرم‌های فروش CRM طوری طراحی شده‌اند که کاربرپسند باشند و بسیاری از شرکت‌های ارائه دهنده چندین حالت مختلف را پشتیبانی می‌کنند. این حالت‌ها شامل تلفن پشتیبانی 24 ساعته در 7 روز هفته، یک پایگاه دانش تخصصی و امکان چت آنلاین برای کمک‌های فوری می‌باشند.

crm-3
هر کسب و کاری که می‌خواهد مشتریان خود را راضی نگه دارد باید نوعی از CRM را مورد استفاده قرار دهد.

چگونه یک CRM ابری را انتخاب کنیم؟

در فرآیند انتخاب یک CRM ابری باید چند گام مهم را طی کنید تا مطمئن شوید قدرتمندترین پلتفرم را انتخاب کرده‌اید.
نیازمندی‌های خودتان را بشناسید.
اهداف و نیازهای سازمانی شما چه چیزهایی هستند؟ اگر این نیازها به وضوح تعریف شوند می‌توانند به عنوان معیاری برای مقایسه‌ CRM های مختلف به کار روند.
بودجه را مشخص کنید.
هیچ کس منابع مالی نامحدودی ندارد، بنابراین تعریف بودجه به شما کمک می‌کند لیست خواسته‌هایتان را با خیال راحت‌تری بنویسید و در مقایسه‌ی CRM های مختلف هزینه‌ها را متوازن کنید.
ویژگی‌ها و مزایا را بشناسید.
دانستن اینکه CRM دقیقا چه ویژگی‌هایی به شما ارائه می‌دهد و این ویژگی‌ها چگونه سازمان شما را در رسیدن به اهداف و چشم اندازها کمک می‌کنند، اهمیت بسیاری دارد.
شریک مناسبی برای خود در نظر بگیرید.
برای CRM ابری خود یک شریک مناسب انتخاب کنید. این موضوع بسیار حیاتی است. اطمینان حاصل کنید که شریکی که انتخاب می‌کنید می‌تواند در برآورده کردن نیازهای کنونی سازمان و نیازهایی که در طول زمان به دست می‌آیند به شما کمک کند.

SalesForce crm
نمایی از سیستم مدیریت ارتباط با مشتری SalesForce ، SalesForce یکی از پرطرفدارترین CRM ها در ایالات متحده است.

بهترین نرم افزار CRM ابری کدام است؟

در فرآیند انتخاب یک CRM ابری باید چند گام مهم را طی کنید تا مطمئن شوید قدرتمندترین پلتفرم را انتخاب کرده‌اید.
نیازمندی‌های خودتان را بشناسید.
اهداف و نیازهای سازمانی شما چه چیزهایی هستند؟ اگر این نیازها به وضوح تعریف شوند می‌توانند به عنوان معیاری برای مقایسه‌ CRM های مختلف به کار روند.
بودجه را مشخص کنید.
هیچ کس منابع مالی نامحدودی ندارد، بنابراین تعریف بودجه به شما کمک می‌کند لیست خواسته‌هایتان را با خیال راحت‌تری بنویسید و در مقایسه‌ی CRM های مختلف هزینه‌ها را متوازن کنید.
ویژگی‌ها و مزایا را بشناسید.
دانستن اینکه CRM دقیقا چه ویژگی‌هایی به شما ارائه می‌دهد و این ویژگی‌ها چگونه سازمان شما را در رسیدن به اهداف و چشم اندازها کمک می‌کنند، اهمیت بسیاری دارد.
شریک مناسبی برای خود در نظر بگیرید.
برای CRM ابری خود یک شریک مناسب انتخاب کنید. این موضوع بسیار حیاتی است. اطمینان حاصل کنید که شریکی که انتخاب می‌کنید می‌تواند در برآورده کردن نیازهای کنونی سازمان و نیازهایی که در طول زمان به دست می‌آیند به شما کمک کند.

نام محصول

برای چه هدفی بهتر است؟

قیمت از چه مبلغی شروع می‌شود؟

Agile CRM

در مجموع بهترین CRM ابری است.

9.99 دلار به ازای هر کاربر در ماه

Copper

بهترین نرم افزار CRM ابری برای کاربران گوگل

25 دلار به ازای هر کاربر در ماه

SugarCRM

بهترین سیستم CRM ابری برای پشتیبانی از مشتریان

80 دلار به ازای هر کاربر در ماه

EngageBay

بهترین CRM ابری میزبان برای یکپارچه سازی

11.99 دلار به ازای هر کاربر در ماه

Salesflare

راه حل CRM مبتنی بر وب عالی برای تیم‌های فروش

29 دلار به ازای هر کاربر در ماه

HubSpot CRM

بهترین CRM ابری برای خودکارسازی بازاریابی

45 دلار    به ازای هر کاربر در ماه

Salesforce

راه حل CRM مبتنی بر وب عالی برای تیم‌های فروش

تماس با فروشنده

Less Annoying CRM

بهترین CRM ابری برای استفاده آسان

15 دلار به ازای هر کاربر در ماه

Zoho CRM

راه حل CRM ابری مناسب برای دستگاه‌های موبایل

14 دلار به ازای هر کاربر در ماه

Apptivo

بهترین راه حل CRM رایگان

8 دلار به ازای هر کاربر در ماه

۱. Agile CRM :

Agile پلتفرم CRM خود را به سه بخش بزرگ بازاریابی، فروش و خدمات تقسیم می‌کند. این پلتفرم برای هر دوی کسب و کارهای بزرگ و کوچک مناسب است.

  • مزایا :

این CRM بر روی فضای ابری گوگل میزبانی می‌شود. با پلاگین‌های شبکه‌های اجتماعی مانند LinkedIn ، Facebook و Twitter یکپارچه می‌شود. همچنین اپلیکیشن‌های ایمیل، تماس تلفنی، پیامک و پرداخت قبوض را پشتیبانی می‌کند. حتی در نسخه‌ی رایگان Agile CRM هم می‌توانید تعداد نامحدودی معامله، کار و سند داشته باشید.  

  • معایب :

کارایی نسخه‌ی موبایلی تا حدی پایین است و به روزرسانی‌ها معمولا به کندی انجام می‌شود.

AGile CRM
نمایی از AGile CRM

۲. Copper CRM:

ویژگی اصلی این CRM این است که به گونه‌ای طراحی شده است که در مجموعه گوگل به صورت بلادرنگ پاسخگو بوده و با Gmail ، تقویم گوگل، اسناد گوگل و … بتواند کار کند.

  • مزایا :

Copper تمام ابزارهای اصلی CRM مانند مدیریت تماس، دنبال کردن معاملات، خودکارسازی جریان کار و گزارشات را دارد. این نرم افزار با جمع آوری داده‌های مشتریان از پروفایل‌های شبکه‌های اجتماعی، اطلاعات مربوط به شرکت و شماره تلفن‌ها جزئیات مربوط به مشتریان را تکمیل می‌کند. Copper تاکید زیادی بر حفاظت از داده‌ها دارد و  کارکنان خود را در مورد حفظ امنیت داده‌ها آموزش می‌دهد.

  • معایب :

Copper گاهی از شما می‌خواهد اینباکس جیمیلتان را رفرش کنید تا پنل آن به روز رسانی شود. تنظیم کردن تمام این‌ها به وقت و حوصله زیادی نیاز دارد. خودکارسازی جریان کاری این نرم افزار نیز استحکام CRM های دیگر را ندارد.

Copper
نمایی از نرم افزار مدیریت ارتباط با مشتری Copper

۳. SugarCRM :

SugarCRM  یک سیستم مدیریتی دیگر است که سه بازوی اصلی سازمان یعنی بازاریابی، فروش و خدمات را ترکیب می‌کند. این CRM بیشتر نیازهای یک کسب و کار کوچک را پوشش می‌دهد.
 
  • مزایا :


بازوی بازاریابی SugarCRM  دیدگاه‌های مشتریان را از منابع داده‌ی تجاری و شبکه‌های اجتماعی جمع آوری کرده و آن را ترکیب می‌کند تا تیم فروش را از جدیدترین فرصت‌ها آگاه کند. این کار برای برنامه ریزی مدیریت پروژه و پیش بینی فروش مفید است. کنسول پشتیبانی از مشتری برای نگهداری و ذخیره‌ی تجربیات مشتریان ضروری است.

  • معایب :

استفاده‌ از این نرم افزار آسان است اما این آسانی بدین معناست که این CRM ویژگی‌هایی با کمترین میزان سفارشی سازی را ارائه می‌دهد. ماژول مدیریت فایل به حد کافی کاربرپسند نیست. خدمات مشتری گاهی اوقات به کندی انجام می‌شود. گزارش گیری هم توان پردازشی زیادی را صرف می‌کند و همین امر سرعت نرم افزار را پایین می‌آورد.

SugarCRM
نمایی از SugarCRM

۴. EngageBay:

EngageBay یک سیستم CRM رایگان برای سازماندهی تماس‌ها و مدیریت پایپ لاین فروش، ماژول‌های سرویس دهی و بسته‌های همه کاره است.
 
  • مزایا :


تمام تعاملات مشتریان مستقیما وارد پایگاه داده CRM می‌شود، همچنین از درون سیستم می‌توانید ایمیل بزنید یا تماس بگیرید. شما این امکان را دارید که تقویم خود را به صورت آنلاین در اختیار مشتریان قرار دهید تا به راحتی تاریخ در جریان قرار ملاقات‌ها و تماس‌های تلفنی قرار بگیرند. همچنین می‌توانید تمام اطلاعات تماس مشتریان خود که در CRM قبلی بوده است را به صورت رایگان به EngageBay انتقال دهید.  

  • معایب :

داشبورد این نرم افزار از نظر ظاهری قدیمی به نظر می‌رسد و واسط گرافیکی یک CRM مدرن را ندارد. برخی ویژگی‌های مربوط به خودکارسازی مانند اعلان‌های ایمیل کارایی نسبتا پایینی دارند. جستجوی پیشرفته نیز گاهی به کندی انجام می‌شود.

۵. Salesflare:

Salesflare  نام خود را به عنوان یک SaaS پیشرو برای کسب و کارهای کوچک خصوصا در فضای B2B ثبت کرده است.

  • مزایا :

داده‌های تقویم، تلفن همراه و اپلیکیشن‌های موبایل به صورت خودکار وارد سیستم می‌شوند. این نرم افزار به صورت هوشمند داده‌ها و کارها را اسکن می‌کند و اعلان‌هایی در مورد اولویت کارهایی که باید انجام شوند به گوشی همراه شما می‌فرستد. با افزایش دسترسی‌های تیم‌ها همکاری تیمی ساده‌تر می‌شود.

  • معایب :

برخی ویژگی‌های نسخه‌ی موبایلی این نرم افزار در مقایسه با نسخه‌ی تحت وب اندکی ضعیف‌تر عمل می‌کنند.

۶. HubSpot CRM:

HubSpot به عنوان یک شرکت پیشگام در حوزه‌ی بازاریابی داخلی تاکید خود را بر فرآیند فروش قرار داده است. یعنی توسعه‌ی ابزارهایی که سرنخ تولید می‌کنند، قراردادهای بیشتری می‌بندند و مشتریان بیشتری را ترغیب به بازگشت می‌کنند.

  • مزایا :

کیفیت داده‌های مربوط به تماس‌های مشتریان به کمک داده‌‌هایی که HubSpot از ارتباطات خود با بیش از 20 میلیون کسب و کار در سراسر جهان به دست آورده است بهبود می‌یابد. HubSpot یک کتابخانه ساز دارد که تمام اعضای تیم می‌توانند موارد مهم مربوط به فروش‌های خود را به آن اضافه کنند و بررسی کنند که کدام یک از این موارد برای استفاده دوباره بهتر است. CRM اصلی HubSpot برای تعداد نامحدودی کاربر و حجم نامحدود داده رایگان است.

  • معایب:

با وجود اشاره به نامحدود بودن کاربران و حجم داده در نسخه رایگان، محدودیت‌هایی در ارسال ایمیل گروهی، اعلان‌ها ، قالب‌ها و آپلود سندها وجود دارد.

۷. Less Annoying CRM:

LACRM واقعا در تلاش است به شرکت‌های نوپا کمک کند تا بدون صرف هزینه‌های هنگفت از تمام مزایای یک CRM بهره ببرند.

  • مزایا :

واسط کاربری اصلی بیشترین سهولت در استفاده را ارائه می‌دهد، در عین حال گزینه‌های سفارشی سازی متعددی هم دارد. LACRM مهم‌ترین مزیت یک CRM ابری را فراهم می‌کند: دسترسی سریع، آسان و قابل اعتماد در هر زمان و هر مکان، حتی از روی گوشی‌های همراه. این نرم افزار حتی به صورت خودکار نسخه‌های پشتیبان کاملی تهیه می‌کند و امنیت داده بالایی دارد. علاوه بر این، LACRM برای قابل اعتماد بودن و پشتیبانی همیشگی از مشتری شناخته شده است. اگر رضایت مشتری هدف شماست، LACRM بهترین گزینه است.

  • معایب :

برخی کارکردهای مبتنی بر همکاری در این نرم افزار کمتر دیده می‌شوند. با وجودی که LACRM تلاش بسیاری کرده است که نسخه‌ موبایلی بسیار با کیفیتی ارائه دهد، برخی کاربران هنوز ترجیح می‌دهند اپلیکیشن اختصاصی خود را داشته باشند.

۸. Zoho CRM:

Zoho یک پلتفرم کاملا ماژولار است که به شما این امکان را می‌دهد با ماژول‌های اولیه CRM شروع کرده و بعدها ویژگی‌های مورد نیاز خود را اضافه کنید.

  • مزایا :

این پلتفرم برای سازماندهی اطلاعات مهم و جدی مشتریان انتخاب مناسبی است. Zoho یک ابزار هوش مصنوعی دارد که ‘Zia’نامیده می‌شود و برای این طراحی شده است که کارها و وظایف تکراری را خودکارسازی کند. این نرم افزار هر زمان که مشتریان شما از طریق هر یک از کانال‌های ارتباطی با شما تماس بگیرند روی هر دستگاهی که در دسترس شماست به صورت بلادرنگ برای شما اعلان می‌فرستد.  

  • معایب :

وارد کردن سرنخ‌ها به صورت مستقیم از ایمیل یا مرورگر وب ممکن است ساده‌تر باشد. ارائه گزارش از خطاها و ایرادات به واحد خدمات مشتریان همیشه به سرعت انجام نمی‌شود. بیشتر ویژگی‌های خوب نرم افزار مانند خودکارسازی فرآیند بازاریابی و جریان کار برای برنامه‌های گرانقیمت‌تر رزرو شده‌اند.

Zoho CRM
نمایی از Zoho CRM

۹. Apptivo:

Apptivo  مجموعه‌ای از راه حل‌های CRM را در اختیار دارد که در یک پلتفرم بزرگتر قرار می‌گیرند و شامل اپلیکیشن‌هایی برای مدیریت پروژه، حسابداری و برخی ابزارهای مدیریت منابع است.

  • مزایا :

 درApptivo، داده CRM شما قابلیت جستجوی پیشرفته را دارد. هر تماس یک “فرصت” است که برای آن باید سفارشات به سرعت پیگیری شوند، تخمین‌ها انجام شده و رسیدها آماده شوند. مدیریت تماس نسخه‌ی موبایل به خوبی اجرا می‌شود.

  • معایب :

برخی از دیگر ویژگی‌های نسخه موبایل مانند تقویم یا همگام سازی ایمیل ایراداتی دارند. همچنین به هنگام جا به جایی بین ماژول‌ها گاهی برنامه با تاخیر مواجه می‌شود.

نتیجه گیری:
CRM مبتنی بر ابر مهم‌ترین داده‌های شما را بر روی بستر ابر ذخیره می‌کند. این داده‌ها اغلب به روز رسانی می‌شوند و کارمندان شما می‌توانند در هر زمان و از هر جایی به این داده‌ها دسترسی داشته باشند. سرور این نرم افزار در دفتر شما قرار ندارد، بنابراین کارمندان به هنگام سفر یا وقتی در خانه هستند هم می‌توانند کارهای خود را انجام دهند. آن‌ها از طریق گوشی‌های هوشمند، تبلت، لپ تاپ، کامپیوترهای خانگی و دقیقا از هر جایی که باشند و با هر دستگاهی که به اینترنت متصل باشد می‌توانند با نرم افزار CRM کار کنند. این بدین معناست که به کارگیری CRM کوهی از مزایا را برای خودکارسازی نیروی فروش به همراه دارد. این مزایا باعث می‌شود خدمات، پشتیبانی و روابط با مشتری بهبود بسزایی به همراه داشته باشد.  
نرم افزار CRM فرصت‌هایی برای درآمد بیشتر، هدر رفت زمانی کمتر و مقیاس پذیری مناسب را فراهم می‌کند. نصب و ارتقاء سیستم عملا هیچ زمانی نمی‌گیرد. اگر تاکنون برای ارتقاء فرآیندهای فروشتان CRM ابری نداشته‌اید، منتظر چه هستید؟ نکته اصلی این است که حتی اگر کسب و کار کوچک یا متوسطی دارید، الان زمان تغییر است.

وب ماسو یک شرکت ارائه دهنده محصولات مربوط به CRM ابری است که در سریع‌ترین زمان ممکن و با قیمت مناسب نیازمندی‌های شما را برآورده می‌کند. اگر قصد خرید یک نرم افزار مدیریت ارتباط با مشتری مبتنی بر ابر را دارید می‌توانید به وبسایت وب ماسو سری بزنید.